10/30/2012

Vildsvinsköttbullar..

Vi hade lite köttfärs från vildsvin i frysen, så ikväll fick det bli köttbullar gjorda på vildsvin..

Vildsvinsfärs
Gul lök
Vitlök
Ströbröd
Grädde
Soja
Kalvfond
Ägg
Oregano
Kanel
SoP (Salt och Peppar)
ev. lite maizena
Smör, att steka i

Börja med att hacka ner löken och vitlöken. Stek i rikligt med smör.
Rör i ströbröd med löken. Jag använde mig utav glutenfritt ströbröd, men vanligt går naturligtvis också bra.
Ös på grädde, koka ihop det lite så att det blir som en lös deg. Rör i lite soja och kalvfond.
Lägg i ''degen'' i en bunke tillsammans med färsen och blanda.
Krydda med salt, peppar, lite oregano och en uns av kanel.
Om färsen blir väldigt lös kan man blanda i lite maizena.
Provstek och smaka en liten bit av färsen för att kontrollera om det behövs mer kryddning.
Förvara med fördel färsen i kylen nån timme innan bullarna rullas och steks.

Till detta hade vi kokt potatis, kokta morötter och gräddsås.

Har ni något annat tips på bra ingredienser att ha i köttbullarna så skriv gärna :)

1 kommentar:

  1. Nåt annat trevligt att ha i köttbullarna är annars Öl av någon smarrig sort. Det kan man ha istället för ströbröd.

    SvaraRadera