10/05/2012

Äppel/Päronmos..

Tänkte att jag skulle lägga upp receptet på päronmoset som jag använde till lammsteken för några dagar sen.

Päron eller Äpplen
Socker
Citron
Vatten
Smör
Salt

Mängderna här beror lite på hur söt eller sur man vill ha den och hur frukten smakar i sig.
Men börja med att skala och dela ner frukten i bitar.
lägg bitarna i en gryta där de täcker botten.
Ös på socker, börja med ca 1 dl till fyra päron.
Pressa över saften från en halv citron och ös på en liten skvätt med vatten.
Cirka en matsked räcker, det är endast till för att hjälpa kokprocessen att komma igång utan att det ska bränna.
Lägg på locket på grytan och värm på låg värme. 
Rör runt med jämna mellanrum med hjälp utav en visp.
När frukten har kokat sönder helt, kan moset smakas av för att se om det behöver tillsättas mer socker.
Avsluta med att montera ner ungefär en matsked smör och en liten nypa salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar