12/29/2012

Pumpapaj...

Paj är ju något som är alldeles för underskattat tycker jag
Det gäller bara att göra ett riktigt bra hemmagjort pajskal
Sen kan man fylla den men nästan vad man vill
Det är både trevligt och gott, 
Ifall det önskas så kan man ju alltid servera en trevlig sallad till.

Något annat som är väldigt bra med pajer
Är att man kan bli av med lite grejer från kylen eller rester.
Vi hade en halv butternutpumpa i kylen,
Så idag fick det bli pumpa paj.
Jag plockade bort kärnorna och gjorde några jack i den med kniven.
Öste över lite olivolja, salt och peppar, två vitlöksklyftor och två rosmarinkvistar.
Sen fick den åka in i ugnen på ca 200ºC tills den mjuknat

Samtidigt kan man göra och förgrädda pajskalet.

När pumpan mjuknat och skalet fått en fin gyllene färg
Kan man skrapa ur pumpan med en sked och placera "köttet" i skalet
Riv över lite ost, jag använde mig utav parmesan och en old amsterdam.
Strö över lite salt och peppar.
Ös sedan över äggstanningen,
Som är ihopvispat ägg och mjölk

Ägg      3 st
Mjölk   2 dl 

Ställ i ugnen på ca 165ºC tills fyllningen stannat och fått en vacker färg


/fridens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar