12/23/2012

Lakritsdaim..

Smör                     50 g
Socker                   1 1/2 dl
Ljus sirap               1/2 dl
Lakritspulver            1 tsk
Mortlad turkisk peppar   2 tsk
Svart hushållsfärg
Valnötter                1/2 dl
Flingsalt
Ljus choklad             250 g


Rör ihop smör, socker, sirap, lakritspulvret och den mortlade turkiska pepparn
i en tjockbottnad kastrull.
Smällt ihop på svag värme, tillsätt svart hushållsfärg tills det blir en bra svart färg.
Koka upp till 142 grader, gör kolprov.
Ös ut på en plåt med bakplåtspapper, inte allt för tjockt.
Klipp i fyrkantiga bitar innan det har hunnit stelna helt men efter att det svalnat något.
Låt det sedan svalna helt, hacka valnötterna under tiden.
Temperera chokladen
Doppa lakritsbräcket i chokladen, dra av lite utav det överflödiga chokladen 
och lägg på ett bakplåtspapper.
Strö över nötterna och lite salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar