12/10/2012

Päronmarmelad..

Skalade, urkärnade päron     1 kg
Citronsaft                               från 1 st
Färsk ingefära                        25 g
Socker                                    300 g
Pektin

Dela ner de skalade päronen i små bitar
och lägg dem i en kastrull.
Häll över citronsaften.
Låt det koka upp, sänk sedan värmen och låt det sjuda tills päronen är mjuka.
Under tiden, skala, skär och tärna ingefäran i fina små tärningar
När päronbitarna mjuknat kan pektinet tillsättas,
mängden och tillvägagångssättet står på förpackningen.
Ett halvt paket pektin kan räcka till denna mängd.
Själv hade jag ca 3/4 paket men jag tyckte att den blev lite för fast.
Blanda ner sockret tillsammans med den fint tärnade ingefäran
och låt koka i 3- 5 min.
Ställ av kastrullen och låt stå nån minut innan marmeladen skummas av
och öses upp på rena varma burkar.
Paraffinera när marmeladen har svalnat och sätt på lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar