2/18/2013

Soja och sesambakad lax..

Min fästmö är inge stort fan av fisk och skaldjur,
Hon är liksom inte så van vid att äta det, men börjar gilla det mer och mer.
Och ska jag vara ärlig så är även jag mer utav en köttätare.
Men i lördag tyckte vi att det var dax för fisk och lax fick det bli.
Vi ordnade ihop ett eget litet recept som jag nog får lov och säga blev riktigt gott.
Inget restaurangrecept kanske men absolut en trevlig och lättgjord middag hemma.

Laxfile
Sesamfrön
Soja
Honung
Olivolja
Citron
Färsk timjan
Flingsalt
Peppar

Smörj en ugnsfast form.
Placera laxbitarna i formen med skinnet neråt.
Blanda ihop sojan med honungen och lite olja, till en trevlig smakkombination.
Ringla blandningen över laxen
Krama över citronsaften, dela ner citronen och lägg i citronbitarna i formen
Lägg i timjanen, saltet och pepparn.
Strö över sesamfrön.
Ställ i ugnen på ganska hög värme, ca 250ºC till fisken fått en fin färg och känns lagom fast i konsistensen.

Servera med exempelvis kokt potatis och någon kall sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar