2/06/2013

Brysselkål..

Kål av alla de slag är ju ett trevligt tillbehör till många rätter.
Och brysselkål är verkligen inte något undantag.
Kokt brysselkål i lättsaltat vatten...
är dock fruktansvärt tråkigt.
Som vanligt,
snåla inte med smöret..

Det finns faktiskt mycket att göra, även med brysselkål.
Här ugnsrostade vi dem med olja, honung, vitlök, SoP.
När de fått fin färg och blivit mjuka, togs de ut
och lades på nån skiva smör som får smälta över kålen.

I kväll smörstekte vi halvor av brysselkål, charlottenlök och broccoli.
Lade upp allt i en ugnsfast form,
Hyvlade över ost,
Vi hade Primadonna hemma, men funkar säkert bra med annan ost.
Sen gratinerades allt i ugnen till en vacker färg.

Dessutom läste jag på nätet att brysselkål ska vara väldigt nyttigt
Ska tydligen förhindra cancer och innehålla otroligt mycket C-vitamin.

Lev väl..

/Fridens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar