10/27/2013

Varm choklad..

Natten till idag skulle klockan ställas om till vintertid.
Det blir mörkare och kallare tider.
Så nu behövs det något gott och sött att värma sig med.
Och vad är inte bättre lämpat än en stor kopp varm choklad.
Visst kan man värma mjölk och blanda med oboy,
Men jag lovar det går minst lika fort att göra det med riktig choklad,
Fast det blir mycket godare.

Mjölk 
Choklad 60-70%
Socker
Kakao

Jag brukar använda lindt choklad, eftersom den är tunn så slipper man hacka ner den, utan då kan man bara bryta ner den rätt ner i mjölken.
Dessutom kan man använda någon med smak ifall man vill.
Till exempel funkar den chilismaksatta bra.

Koka bara upp ingredienserna,  mängderna beror på hur man själv vill ha den.
Se bara till att den värms upp ordentligt så att chokladen löser sig.

Smaksätt gärna med något gott, till exempel:
Chili
Kardemumma
Vanilj

Toppa chokladen med marhmallows och vispad grädde.
Lite vaniljglass funkar också fint,
En ta inte för mycket så chokladen kallnar bara ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar