8/29/2013

Hummus..

Hummus är ju både väldigt gott och otroligt lätt att göra.
Men ändå är det alldeles för sällan man gör det.

Gjorde en liten laddning i kväll, som vi hade på mackan.
Och nykokta majskolvar med smör och salt.

Kikärtor              400 g
Olivolja              4 msk   
Vitlök                2 klyftor       
Tahini                1 msk
Spiskummin    
Citronsaft
Vatten
SoP

Använd antingen färdigkokta kikärtor på burk eller koka egna.
Jag använde denna gången Saltå kvarns färdigkokta,  det funkade alldeles utmärkt.
Mixa ärtor, olivolja, tahini och vitlök.
Tillsätt lite vatten om röran blir för fast eller den är för svår att mixa.
Smaka upp med spiskummin, citronsaft, salt och peppar.
Eventuellt kan man även röra i finhackad bladpersilja.

Blir det över kan man alltid spara till frukosten dagen efter..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar