3/03/2013

Raggmunk..


Vad är det alla ser i denna rätten..
Jag kan tycka att en bra hemmagjord raggmunk kan vara god,
Men i denna staden verkar folk verkligen älska raggmunk,
Det är tydligen det bästa som finns,
Så det är nog bara att lära sig att älska den i nöd och lust.
Vi hade raggmunk på menyn för två dagar sedan och det var helt otroligt mycket folk.
Om man verkligen är ett fan så går det nog äta raggmunk till lunch varje dag i veckan i den här staden, nästan alltid är det någon krog som har det.

Här är mitt recept på raggmunk

Strimlad potatis        800g (8 -10st) fast pot.
Ägg                     1 st
Mjölk                   4 dl
Vetemjöl                2 dl
SoP
Bakpulver               en liten nypa

Vispa ägg och mjölk, bara så att äggen går sönder och blandas med mjölken.
Sikta i mjölet och vispa ihop.
Smaka av med salt och peppar och lägg i en nypa bakpulver.
Vänd i potatisen.
Klicka ut i ett varmt oljat stekjärn, platta till lite och stek till en gyllenbrun färg på båda sidor.

Servera med stekt fläsk och rårörda lingon.

/Fridens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar