3/07/2013

Pannbiff..

Detta kanske inte är något som låter så nytänkande och modernt.
Men det är en svensk klassiker som absolut borde bevaras.
Å smaskigt e det ju..

Blandfärs          600g
Mjölk                  1 dl
Ströbröd            0, 75 dl
Ägg                     1 st
Gul lök               1 st
Muskot               1 nypa
SoP

Blanda mjölken och ströbrödet och låt det svälla i några minuter
Hacka löken och fräs den under tiden
Blanda i färsen, löken, ägget och kryddorna.
Blanda inte för länge, endast så att allt blandats
Provstek gärna och provsmaka en liten bit.
Om färsen är bra kan den delas upp och klappas snygga biffar.
Stek i smör och olja i varm panna, på båda sidor.
Stoppa in i ungen på ca 180 ºC tills de är färdiga.





Servera gärna med löksky och kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar