4/14/2013

Rubbad älg.. helgrillad


Älgytterfile'
Cacao
Flingsalt
Spiskummin (mald)
Peppar
Timjan
Rått lakritspulver

Putsa älgen från senor och dyligt.
Blanda de torra kryddorna i en mortel eller en kaffekvarn.
Gnid in hela köttet med "rubben".
Grilla först nära glöden för att få en vacker yta.
Flytta sedan upp köttet på övergallret om ett sådant finns på grillen,
Eller lägg det i utkanten, utanför glöden. Stäng locket.
Vänd på det ett par gånger, tills det uppnåt en innertemperatur på 57 - 62 ºC.
Låt köttet vila nån minut innan det trancheras.

Prova gärna att "kasta på" något på glöden.
Jag kastade i några klyftor vitlök (oskalade), färsk chili och nån skiva torkat äpple.
Färska örter brukar också bli trevligt, exempelvis rosmarin.
Detta ger ifrån sig en härlig doft och smak i röken.


Till detta hade vi grillad halloumi, råstekt broccoli,  inlagd kronärtskocka och en kall vitlöksås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar