11/24/2013

Julen börjar nu att smyga sig på.
Eller rättare sagt så är den på väg rakt emot i raketfart.
Nästa vecka börjar vi duka fram julborden på jobbet och till nästa helg är det första advent.

I helgen var absolut sista tiden för att ysta årets julost om den ska hinna lagras lite och bli klar till julafton.
Så i går morse for jag ut på landet till min mors man för att göra ost.
Med endast en halvtimmes gammal mjölk gjorde vi tre fina ostar.
Dessutom fick vi ut en hel del ostmassa för framtida ostkaketillverkning.

När jag ändå var där, långt ut i skogen, så var det lika bra att hitta sig en utegran. Dessutom tog jag hem en hög med granris som kunde läggas ut i trädgården hemma.

Eftersom tiden sedan blev för knapp för att ställa sig och göra kvällsmat så tog vi beslutet att gå ut för att äta.
Tyvärr så får jag nog lov att säga, växjö har ett ganska trögt utbud av trevliga ställen.
Tillslut bestämde vi oss i alla fall att gå till King of India. 
Ingen finkrog direkt men det är inte alltid vad man vill ha.
Trots att jag är fullt medveten om att denna restaurang inte siktar mot några stjärnor så var det något av en besvikelse.
Serveringspersonalen var otrevlig och okunnig.
Varmrätten smakade dock bra inget sensationellt men vällagat och gott.
Vi beställde även in papadam med en sorts mangosås ihop med maten som jag tyckte var väldigt trevligt. Papadam är som ett tunnt flatbröd gjort på linsmjöl.
Som dessert ville jag prova deras indiska pistagekulfi, som ska vara en sorts glass.
Trotts att servitören ett flertal gånger sade till mig att det var en väldigt speciellt smak på denna dessert och även att jag troligtvis inte kommer gilla den så ville jag prova, han frågade även om jag ätit den förr, vilket jag inte har.
Jag förstod sen varför han sagt allt detta.
För även om jag alldrig ätit kulfi innan så kan jag svära på att detta inte var någon kulfi. 
Troligtvis var kulfin slut och iställen hade de gjort någon påhittad lösning som tyvärr var hemsk. 
Det var varken pistage eller någon som helst form utav glass. 
Smaken var mango som skurit sig riktigt ordentligt. Om jag ska vara ärlig så smakade det som att de fryst in samma sås som vi fick till papadamen och fettet i såsen inte klarat frysen så den skar sig och blev väldigt grynig.
Ska bli väldigt intressant att någon gång i framtiden prova kulfi på någon annan restaurang.
Eller indisk pistage, och se om de ska smaka mango.

Om någon av er som läser detta har ätit eller själv gjort kulfi så vore det väldigt trevligt om ni lägger in en kommentar om hur ni tycker att det var.

/Fridens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar