1/05/2014

Lammköttbullar i tomatsås..

Nej nu är det dax att ta tag i det här med receptskrivandet här på bloggen.
Dessutom så gjorde jag en fantastisk anrättning häromkvällen som jag bara måste dela med mig utav.

Lammköttbullar i tomatsås

Lammfärs
Ägg
Ströbröd
Vitlök
Black garlic
Rosmarin
Rödvin
Tryffelsalt
Peppar
Timjan
Paprika pulver
Spiskummin
Hård getost

Sås:
Rödlök
Vitlök
Krossade tomater
Oliver
Olivolja
SoP
Hård getost
Hackad persilja

Ifall det inte finns black garlic och tryffelsalt så går det givetvis bra med mer vitlök och vanligt salt.

Blanda ihop färs, ägg, ströbröd och en liten skvätt rödlök till en jämn och bra smet.
Mortla ihop alla kryddor tillsammans med lökarna, och i med kryddblandningen i färsen.
Riv ner osten, blanda ihop lite hastigt.
Provstek gärna en lite bit för att se så att konsistens och smak är bra.
Rulla lagom stora bullar och stek i panna med smör.

Hacka rödlök och vitlök i önskad storlek.
När köttbullarna fått en fin färg runt om kan ytterligare lite mer smör tillsättas.
Lägg i löken för att fräsas, slå på krossade tomater och en skvätt olivolja.
Lått det stå och puttra en stund så att tomatsåsen kokar ihop sig och köttbullarna blir klara.
Lägg i oliver, hela eller delade.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft.
Avsluta med att riva över rikligt med ost och mycket hackad persilja.
Smaklig spis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar