1/09/2014

Creme brule med smak av passionsfrukt....

Detta var en dessert som vi gjorde till nyårsafton.
Creme brule är ju en vinnande klassiker,
Det går nästan alltid hem.

Men ibland kan jag tycka att det blir lite för sött,
Det blir liksom lite kvalmigt att äta upp hela. Men ändå gott.
Till nyårsafton testade vi istället att smaksätta brulen med passionsfrukt.
Vilket blev ett fantastiskt bra resultat.
Syran från passionsfrukten rundade av denna dessert på ett fint sätt.

Vispgrädde                               6 dl
Strösocker                               1 3/4 dl
Äggula                                   7 stora (500g)
Vaniljpulver                             en knivsudd 
Silat innehåll från 7-8 st passionsfrukter
Ska bli 1 dl silad passionsfruktjuice.

Vispa gulorna lite fluffigt.
Koka upp grädden, fruktjuicen och sockret i en kastrull.
Häll gräddblandningen över gulorna under kraftig vispning.
Tillsätt vaniljen.
Sila smeten och kyl den lite i ett kallvattenbad så att den värsta mängden bubblor och skum försvinner.
Ös upp på ugnsfasta formar.
Grädda i vattenbad 120 - 130ºC  i ca 1 h
De ska liksom sätta sig.
Kyl ett par timmar eller över natten.
Strö över råsocker och bränn av med en gasbrännare.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar