När jag skulle göra min underbara rillette så plockade jag upp tre bitar sidfläsk från frysen. Men när de hade tinat och jag skulle hugga kniven i dem så insåg jag att detta kommer att bli oändligt mycket rillette.
Så den ena biten fick alltså inte vara med.
Istället provade jag på att rimma mitt eget stekfläsk, vilket gav ett bra resultat.
Rimmlag:
Vatten 4L
Grovsalt 225g
Socker 125g
Det går bra med halva mängden om det är en liten bit fläsk
Blanda allt i en gryta och koka upp.
Låt svalna.
Lägg i köttet, lägg en tallrik över som en tyngd så att köttet håller sig under lagen.
Ställ i kylen och låt ligga i 1 - 1 1/2 dygn.
Plocka upp ur lagen och skölj av med vatten.
Torka av och lägg fläsket på ett fat med papper under eller en ren handuk.
Låt ligga några minuter minst.
Skär i skivor och stek som fläsk.
/Fridens
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar