Ikväll bytte vi upp oss lite med middagen. Älggryta blev det..
Grytbitar älg
Charlottenlök
Morötter
Äpple
Skogschampinjoner
Kantareller
Rödvin
Kalvfond
Vatten
Soja
Smör
Syltlökar
Lagerblad
Salt
Peppar
Börja med att stek köttet, löken, morötterna, äppelbitarna, lagerbladen och svampen i smör.
När de fått en vacker färg, salta och peppra, slå på rödvinet.
Låt vinet koka ner lite och gotta in sig, slå sedan på vattnet, fonden och sojan.
Koka allt med kärlek ett bra tag tills köttet blivit så mjukt man vill ha det.
Smaka av med salt och peppar. eventuellt lite citronsaft.
Om det behövs kan man reda av med maizena.
Rör i syltlökarna, servera och njut
Till detta hade vi ugnsrostad potatis..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar